Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Изказвам дълбоко уважение към близките на всички починали от

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgИзказвам дълбоко уважение към близките на всички починали от
Коментари Харесай

Мутафчийски: Самият аз съм хипертоник от 12 години и не знам на излизане какво може да ми се случи

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

" Изказвам надълбоко почитание към околните на всички умряли от ковид. Има голям брой пациенти, които имат съпътстващи болести. Над 800 000 са с такива. Самият аз съм хипертоник от 12 години. Никой не знае ориста си, може още при излизане да ми се случи нещо и без ковид, само че постоянно медицината се е борила за живота на всеки един пациент, реализирани са впечатляващи резултати. "

Така отговори на журналистически въпроси началникът на ВМА на четвъртъчния брифинг на Щаба. Въпросите бяха дали умрелите са били изумени от ковид или от своите съпътстващи болести по отношение на изявление на доцент Мангъров, че " нито един болен не си е отишъл от ковид ". 

" Това е подигравка с паметта на болните и техните близки. " - ще кажа единствено " съболезнования " и няма да разясняваме повече, отвърна Мутафчийски.  

" Тези хора живеят все по-дълго, където има добра здравна грижа и не е имало среща с ковид. За страдание някои даже 40- годишни се срещнаха с ковид и той индуцира тяхната гибел. Никой не знае какъв брой биха живяли, можеше да изкарат и години. Който желае, да стане 3 дни доброволец във ВМА да види по какъв начин боледуват тези заболели - тежко. Не мога да преодолеят всичко, което им се стоварва. 

Не се изисква болните от каквото и да е, даже от ХИВ да декларират, че са заболели където и да е, даже при влизане в страната. Климатичните съоръжения на самолетите могат да бъдат пригодени, да бъдат с хепафилтри, идентични с болничните климатични съоръжения. За да има подобен тип туризъм би трябвало да има ясни правила, другояче остава автомобилният туризъм. 

Връщането не е връщане към живота, никой не приказва за отпадане на физическата отдалеченост. Сега и най-малките деца знаят, че не би трябвало да си бъркат в устата, да се гушкат, а би трябвало да си мият ръцете.

Няма такива указания към лечебните заведения да записват всеки болен с ковид, както се чува. Няма такова отношение към болните. Да, съществуването на температурно положение води до нараснало внимание към медиците. Редица болести са с температура. Всеки има право на митинг, има медицински контрол. ", добави Мутафчийски. 

 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза.

Заглушиш ли последните сериозни гласове на дребното останали публицисти, ще чуеш под прозорците си първите разярени крясъци на улицата, а тя не е въоръжена с тефтерче и микрофон, не задава комфортни въпроси и не чака право на отговор от другата страна. А пътят до улицата е къс.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР